Demo

Fysiotherapie

Fysiotherapie is gericht op het voorkomen en verhelpen van problemen die met bewegen te maken hebben. Belangrijke onderdelen van de behandeling zijn: uitleg over uw klacht en over delen van het lichaam, oefeningen, pijnverlichting en adviezen voor het dagelijks bewegen. Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg.
De fysiotherapeut kan veel voor u betekenen bij alle soorten bewegingsproblemen. U kunt voor behandeling naar de fysiotherapeut gaan met bijvoorbeeld klachten in uw nek, schouder, elleboog, pols, rug, heup, knie, bekken, enkel of voet of terugkerende hoofdpijn. Ook kunt u denken aan klachten na een herniaoperatie of een beroerte, bij een whiplash, botontkalking (osteoporose) of luchtwegproblemen.
De klachten kunnen dus spontaan of door een val ontstaan zijn, maar ook het gevolg zijn van een ziekte of aandoening. Denk aan reuma, astma, neurologische aandoeningen of de ziekte van Parkinson. Als fysiotherapeut heb ik kennis van ziektebeelden en kan u ondersteuning bieden bij het omgaan daarmee.